Podcast

27. De kracht van hybride woonwinkels bij HelloChair.

Joost
HelloChair
June 20, 2023

Hogere orderwaarde, minder retouren en positieve(re) klanten bij HelloChair.

In deze aflevering van de Consuminded Podcast – in samenwerking met What’s Going On in Retailing – is Joost Wels te gast. Joost is CEO van HelloChair en heeft al ruime ervaring in de meubelbrance als voormalig CEO van FonQ en adviseur voor toonaangevende woonwinkel merken zoals Leenbakker. Hoewel de meubelbranche van oudsher voornamelijk gericht was op fysieke winkels, heeft er de afgelopen jaren een aanzienlijke verschuiving plaatsgevonden met de opkomst van online spelers zoals FonQ en Wehkamp. Toch geven veel mensen er nog steeds de voorkeur aan om meubels te zien, voelen of zelfs uit te proberen voordat ze een aankoop doen, wat online lastig kan zijn. In deze aflevering legt Joost uit hoe een hybride manier de uitkomst brengt voor een goede klantbeleving. Ook deelt hij dat, ondanks zijn jarenlange achtergrond in de meubels, hij de afgelopen jaren meerdere keren verrast is door het effect van online. Benieuwd waardoor precies? Luister dan de podcast, maar alvast een kleine sneak peek: social media zijn invloedrijker dan je wellicht denkt.

Of luister de podcast op Apple Podcast.

Over Consuminded

Deze podcast kwam tot stand dankzij Consuminded in samenwerking met What’s Going On in Retailing.

Consuminded is de community waarin management en directie van toonaangevende consumentenmerken kennis delen om een klantgerichte organisatie te worden. We sparren over de uitdagingen van vandaag en geven invulling aan de wereld van morgen. Samen zetten we de markt in beweging en bouwen we aan transparante, eerlijke en waardevolle relaties met de consument. Altijd met een duidelijke missie: de consument op nummer één.

What’s going on in [R]etailing?! is al 30 jaar de ontmoetingsplaats voor Retailers en Brands die op zoek zijn naar inspiratie, nieuwe inzichten en waardevolle contacten met branchegenoten. Op 21 september vindt de 31e editie van dé retailers meet-up van het jaar plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Wil je hiervoor nog een ticket bemachtigen, bekijk dan de website voor tickets en het programma

About the expert
Joost
HelloChair